Idén már 4. alkalommal rendeztük meg a főzőfesztivált.
Melynek lényege és varázsa abban rejlik,hogy az indulóknak csak olyat szabad sütni,főzni amit másik versenyző még nem választott.Egyéni valamint csapat indulók is voltak.Most tapasztalataink alapján elkészített étkeket ingyen nyílvánosságra hozzuk!Akinek estleg megtetszik valamelyik verzió csak azt kérjük email-ban jelezze vissza.
Kemencében sült csülök
Hozzávalók: 12 főre
10 db. nagy, hátsó sertéscsaülök csonttal,
só,
25-28 szem szemes fekete bors,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
kis szelet zeller,
4 db. babérlevél,
3 kis fej vöröshagyma,
3-4 evőkanálnyi méz,
1 üveg világos sör
Elkészítés: A csülök tisztítását követően egészben egy nagyobb edénybe rakjuk. Tisztított zöldségeket hozzárendezzük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy két ujjnyira ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel és készre főzzük. Ha meghűlt hosszában felvágjuk és a csontokat kiszedjük. A csülök bőrét bekenjük mézzel és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrős rész kerüljön felülre.A maradék méz a sörbe kerül, ahol elkeverjük. Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és mézes sörrel gyakran kenegetve szép pirosra sütjük. Tálaljuk sült burgonyával és jófajta savanyúsággal !
-------------------------
--------------------------------